ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κυδώνια
1/4 λίτρου νερό
350 γραμ. ζάχαρη
κρέμα σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τα κυδώνια και τα κόβετε σε τέταρτα. Τα βάζετε με το νερό και τη μισή ζάχαρη στο τηγάνι. Σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του, και σιγοβράζετε τα κυδώνια σε χαμηλή ένταση, μέχρι να μαλακώσουν.Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε μία πιατέλα. Ρίχνετε στο σιρόπι την υπόλοιπη ζάχαρη και το αφήνετε να βράσει μέχρι να «δέσει». Περιχύνετε τα κυδώνια με το σιρόπι και μόλις κρυώσουν, τα σερβίρετε με σαντιγί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου